Speciaalbieren

Speciaalbieren onderscheiden zich van gewone pils doordat het is gemaakt met bijzondere ingrediënten en op verschillende manieren wordt gebrouwen.

Gewone en bijzondere dranken

Wij helpen u bij het samenstellen en op peil houden van een assortiment dat past bij de smaak en stijl van uw bedrijf.

Voor ieder een passende wijn

De beste wijnen accentueren de schoonheid van uw gerechten, de beste arrangementen onderstrepen dat.

Wij delen onze kennis

Graag delen wij onze kennis over de hipste cocktails, beste wijnen en bieren en de meest bijzondere ‘special editions’.

Bijzondere speciaalbieren

Bij UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel zijn we altijd op zoek naar de meest bijzondere speciaalbieren.

Wij zorgen ervoor dat we altijd bijzondere soorten en smaken in huis hebben. Ook lukt het ons meestal om een mooie voorraad Special Editions, die in beperkte oplage op de markt komen, op de kop te tikken, waarvoor u zich kunt inschrijven. Bij ons vindt u onder andere de speciaalbieren van Flying Dutchman en Jopen.

Flying Dutchman Flip Flopped White IPA en Strong Hopped White

Flying Dutchman Flip Flopped White IPA is een verfrissende en fruitige India Pale Ale (IPA). Dit bier is gebrouwen met een speciaal hopmelange  met tarwemout en tevens gevuld met Westcoast hop en gekruid met sinaasappelschil, koriander en jeneverbessen. Een hoppig en fruitig speciaalbier.
Flying Dutchman Flip Flopped Strong Hopped White IPA is gebrouwen met tarwemout, pilsmout en havermout. Dat zorgt voor een hoppige dorstlesser met 5,5% alcohol die goed te combineren is met pasta, kipgerechten, salades of de Oosterse keuken.

Special editions: Schrijf u hier in!

Speciaalbieren zijn er in overvloed. Welk bier past het best bij uw onderneming, de gerechten die u serveert of sfeer die u creëert? Naast onze adviserende rol, hebben wij tevens een inschrijvingsmogelijkheid zodat u zeker weet het juiste bier op tijd in uw tap te hebben. Interesse in bepaalde bieren of even van gedachte wisselen? Wij komen graag met u in contact.

Jopen Specials

Jopen bier heeft een lange traditie en een bijzonder verhaal. Zo’n twintig jaar geleden werd een oude traditie nieuw leven ingeblazen en inmiddels zijn er vele varianten op de markt, waarbij traditie en innovatie elkaar treffen. Met uiterste zorg en passie worden hoogwaardige speciaalbieren geproduceerd, waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingrediënten worden gebruikt. De kennis van het verleden en de mogelijkheden van het heden zorgen voor hemelse en ambachtelijke bieren. Ieder bier heeft een eigen, bijzonder verhaal en dat proef je. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen daarvoor het ultieme bewijs.

Goud voor Grutte Pier!

  • Grutte Pier Tripel: de beste van Nederland;
  • Grutte Pier Brouwerij is gevestigd in Leeuwarden;
  • 7 uni(e)ke bieren van Grutte Pier bij ons verkrijgbaar.

Brouwerijen uitgelicht

De bijzondere Texelse bieren van de Texelse bierbrouwerij worden sinds 1999 gebrouwen met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Deze speciaalbieren worden gemaakt met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook de hop en een giststam zijn alleen op Texel te vinden. Daardoor zijn alle speciaalbieren een puur product van Texel.

De Grutte Pier Brouwerij is in 2015 in Leeuwarden opgericht. Het assortiment bestaat op dit moment uit 7 smakelijke speciaalbieren met elk een uniek, smakelijk aroma en specifieke bitterheid van mouten en hoppen. Het bedrijf wil graag vertellen waarom het drinken van goed bier zo belangrijk is, en dat verhaal proef je in elk glas van dit heerlijke speciaalbier.

De bijzondere bieren van Jopen worden in Haarlem gebrouwen op basis van een oude traditie, die nieuw leven is ingeblazen. Er zijn vele varianten van dit speciaalbier op de markt, waarbij traditie en innovatie elkaar treffen. Voor deze hoogwaardige bieren worden de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingrediënten gebruikt. Ieder bier heeft een eigen, bijzonder verhaal en dat proef je.

Gouden Carolus is een speciaalbier met hoge gisting dat sinds het eind van de 19e eeuw wordt gebrouwen in de Belgische stad Mechelen. Van Gouden Carolus zijn vijf heerlijke basisvarianten verkrijgbaar en drie bijzondere speciaalbieren onder de naam Gouden Carolus Carolus Cuvee van de Keizer. Ze worden gemaakt met rijpe gerst en de fijnste hoppen. Daardoor wordt het pure aroma van de ingrediënten zo goed mogelijk behouden.

La Chouffe is een Belgisch blond bier met hoge gisting en een alcoholpercentage van 8%. Het wordt sinds 1982 gebrouwen in taverne Brasserie d’Achouffe. Sinds 2006 is de brouwerij van Duvel Moortgat de producent van de speciaalbieren van La Chouffe. Dit bier valt op door de bijzondere vormgeving van de flesjes en is in verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar.

Sinds 1994 brouwt de Schelde Brouwerij smakelijke speciaalbieren die inmiddels worden geproduceerd in het Belgische Hoogstraten. Dit Belgische bier met Hollandse wortels wordt gebrouwen met het gevoel van toen en de smaak van nu. Schelde bier wordt gemaakt met natuurlijke grondstoffen. Het wordt niet gefilterd en gepasteuriseerd en gist na in de fles. Dat zorgt voor een zo puur mogelijk resultaat.