Wijnen

De beste wijnen zijn afkomstig van wijnhuizen die houden van hun product en hun uiterste best doen om alleen de beste wijnen te leveren. Net als wij.

Gewone en bijzondere dranken

Wij helpen u bij het samenstellen en op peil houden van een assortiment dat past bij de smaak en stijl van uw bedrijf.

Voor ieder een passende wijn

De beste wijnen accentueren de schoonheid van uw gerechten, de beste arrangementen onderstrepen dat.

Wij delen onze kennis

Graag delen wij onze kennis over de hipste cocktails, beste wijnen en bieren en de meest bijzondere ‘special editions’.

Smaakvolle wijnen

In het wijnassortiment van UNIK Wijnhuis Leeuwarden vindt u unieke wijnen die afkomstig zijn uit de ‘bekende’ wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië, maar ook uit de minder bekende wijnlanden zoals Roemenië, Kroatië en Libanon.

Bent u zoek naar bijzondere wijnen voor uw horecaonderneming? Wij adviseren u graag over de beste smaakcombinaties die een aanvulling zijn op uw gerechten.

Unieke wijnen

Wij zijn altijd op zoek naar smakelijke en unieke wijnen. Daarbij werken we graag samen met wijnhuizen en familiebedrijven. Want dat zijn mensen die het verhaal achter de wijn belangrijk vinden, net als wij. De passie die zij hebben voor hun product, proef je gegarandeerd in de wijn.

Inkooptips

Het is belangrijk om altijd een goede en gevarieerde wijnvoorraad te hebben. Daarbij is een aantal dingen belangrijk; Allereerst dat u wijnen koopt die aansluiten bij het seizoen, en die passen bij uw gerechten en/of partijen; Houd de voorraad beperkt en kies niet teveel verschillende soorten.

Schenk arrangementwijnen, die zijn op elkaar afgestemd en toch stuk voor stuk uniek. Koop wijnen met een verhaal dat u aan uw klanten kunt vertellen en let op de jaartallen van uw wijnen.

Herkomst wijnen

De wijnen die u vindt bij UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel, zijn afkomstig uit een groot aantal verschillende landen en van verschillende wijnhuizen.

Bij ons vindt u wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Marokko, Tunesië, Nieuw Zeeland, Australië, Chili, Argentinië, Californië, Zuid Afrika, Bulgarije, Oostenrijk, Slovenië, Israël, Griekenland, Tsjechië, Uruguay, Moldavië, Hongarije, Macedonië, Roemenië, Kroatië, Turkije, Libanon en Georgië. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze die past bij uw smaak en stijl.

Wijnhuizen uitgelicht

De familie Anselman werkt al eeuwen in de wijnbouw. De wijnmakerij is een van de grootste (meer dan 100 hectare) en best bewaarde private wijnhuizen in Duitsland. De wijngaarden bevinden zich midden in de natuur en worden door vakkundig en gespecialiseerd personeel onderhouden. Een deel van de druiven wordt met de hand geplukt waarna ze voorzichtig en met behulp van de modernste technologie worden verwerkt tot smakelijke, aromatische wijnen die internationaal worden gewaardeerd.

De wijnmakers op het landgoed Bellingham in Franschhoek maken al drie eeuwen de beste wijnen van Zuid-Afrika. Aan elke wijnsoort wordt veel tijd en aandacht besteed, en dat zorgt voor wijnen  met een fantastisch mondgevoel en een subtiele rijping op eikenhout, om de complexiteit van de wijn te vergroten.  Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

De Chileense wijnen van Casa Silva zijn uniek omdat ze positieve elementen van vroeger, combineren met de innovatieve technieken van nu. Het bedrijf is in de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid en er zijn veel nieuwe druivenstokken aangeplant, waarvoor de locatie zorgvuldig werd uitgekozen voor de verschillende druivensoorten. Door de ligging in Chili aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad.

Het Italiaans wijnhuis Castellani bestaat sinds het einde van de 19eeuw en beschikt over meer dan 200 hectare wijngronden in Toscane. Ook hier begint de kwaliteit van de wijnen in de wijngaard. Door gebruik te maken van traditionele landbouwmethodes, die van vader op zoon zijn doorgegeven, worden hier wijnen gemaakt met een rijk aroma en prachtige kleuren. Alle wijnen hebben hun eigen unieke karakter en daar horen zeker de rode wijnen bij die na een lange periode van rijping in bijzondere mandflessen worden gebotteld.

Esk Valley is een van de topwijnhuizen in Hawke’s Bay met wijngaarden die zich bevinden in het zonnigste deel van Nieuw-Zeeland. Op Esk Valley wordt geen moderne technologie gebruikt, en daardoor wordt deze wijn eenvoudig, eerlijk en praktisch gemaakt. De Esk Valleywijnen worden via een uniek samenwerkingsverband van verschillende wijnhandelaren verkocht. UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel maakt daar trots deel van uit.

In de unieke Franse Champagne worden unieke wijnen gemaakt. Het is de regio waar de oudste wijnen van Frankrijk worden geproduceerd. De Champagnestreek is bekend om haar vele groene heuvels die door enorme wijngaarden worden bedekt. Het is de streek waar ook de wijngaarden van wijnhuis Pommery een ruime plek innemen. Sinds 2001 wordt hier wijn gemaakt volgens de principes van duurzame wijnbouw. En dat komt de smaak zeker ten goede! De champagnes van Pommery zijn fris en verfijnd en worden door veel champagneliefhebbers gewaardeerd.