Olijfolie

Olijfolie is vloeibaar goud, verkrijgbaar in vele varianten en persingen zodat uw gerechten optimaal tot hun recht komen.

Gewone en bijzondere dranken

Wij helpen u bij het samenstellen en op peil houden van een assortiment dat past bij de smaak en stijl van uw bedrijf.

Voor ieder een passende wijn

De beste wijnen accentueren de schoonheid van uw gerechten, de beste arrangementen onderstrepen dat.

Wij delen onze kennis

Graag delen wij onze kennis over de hipste cocktails, beste wijnen en bieren en de meest bijzondere ‘special editions’.

Natuurlijke olijfolie

Natuurlijke olijfolie is gezond. Het bevat gezonde vetzuren, mineralen en antioxidanten. Deze plantaardige olie wordt al sinds mensenheugenis gewonnen. Het veelzijdige product wordt vooral veel gebruikt bij voedselbereiding en in de landen rond de Middellandse Zee wordt het al duizenden jaren voor verscheidene doeleinden gebruikt. In het assortiment van UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel vindt u ook een bijzonder collectie smakelijke olijfolies.

Waarom olijfolie?

Omdat wijn en olijfolie op vergelijkbare wijze worden gemaakt, zijn ze traditioneel met elkaar verbonden en worden ze door de kleine wijnboeren rond de Middellandse Zee zij aan zij verkocht. Elke goede maaltijd wordt bereid met olijfolie en gaat vergezeld van een goed glas wijn. Voor ons horen wijn en olijfolie dan ook absoluut bij elkaar. Bij UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel kunt u dan ook terecht voor smakelijke en mooie kwaliteiten olijfolie, onder andere van Liquido d’Oro.

Liquido d’oro

De olijfolie van Liquido d’Oro is afkomstig van olijfgaarden uit diverse streken in Italië. Jarenlange ervaring heeft geleid tot vakmanschap, waarmee de beste olijven worden geperst voor de lekkerste olijfolie. De olijfgaarden van Liquido d’Oro zijn ruim opgezet en de olijven worden met de hand geselecteerd en geplukt. Direct na de oogst worden ze onder lage druk en gematigde temperaturen verwerkt tot de beste kwaliteit olijfolie. Een product om trots op te zijn!

Basilicum Olijfolie

Een van onze favorieten is de basilicum olijfolie van Liquido d’Oro. De olijven voor deze basilicumolie worden met de hand geplukt en tijdens het persen wordt er verse basilicum aan de olijven toegevoegd. Als vanzelf vermengen de olie zich met de etherische olie van de basilicum, en dat zorgt voor een heel smakelijk product.