Water

Water is onmisbaar op elke drankenkaart. Als heerlijke dorstlesser, of om de smaken in uw mond te neutraliseren. Water hoort dan ook absoluut thuis in uw assortiment!

Unieke collectie

UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel heeft een unieke collectie samengesteld met bijzonder en smaakvol bron- en mineraalwater, elk met een unieke en eigen kwaliteit. Ook voor water geldt dat elke variant een unieke bijdrage levert aan de beleving van de smaak van uw horecaonderneming. Daarom hebben wij diverse soorten water waarover wij u graag adviseren.

Bronwater of mineraalwater

In ons assortiment vindt u zowel mineraalwater als bronwater. Het belangrijkste verschil daartussen, is dat mineraalwater direct in flessen wordt gedaan nadat het uit de grond is gehaald. Bronwater wordt eerst vervoerd en pas later verpakt. Voordat de naam ‘mineraalwater’ mag worden gevoerd, moet het water aan een aantal kenmerken voldoen qua samenstelling van de mineralen. Bovendien mag het water niet worden bewerkt (verhit of belucht) voordat het in de fles wordt gedaan.

Earth Water

EARTH water is een kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem. Het water is afkomstig uit de Anl’eau bron in het Drentse Hunzedal. Het is een van de beste waterbronnen van Europa, gelegen in een  beschermd waterwingebied op een diepte van 150 meter. EARTH water is grondwater dat in de Middeleeuwen is gevallen. In de 1000 jaren dat het water onder de grond werd bewaard, zijn er veel mineralen in het water terecht gekomen, wat zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteit. De opbrengst van EARTH water wordt ingezet om waterprojecten (duurzame watersystemen) te financieren.

Voss Water

In de puurste waterbronnen van Noorwegen borrelt Voss Water. Dit bronwater komt uit een artesische bron in Iveland. Het water is gefilterd door natuurlijke lagen van rots en zand die het water hebben beschermd tegen blootstelling aan lucht en verontreinigingen. De smaak van Voss is uitzonderlijk zuiver, schoon en fris. Het mooie ontwerp van de fles onderstreept hoe bijzonder dit water is. Voss water Still is leverbaar in glas en hoogwaardig PET plastic en de sparkling varianten (waaronder de bijzondere flavoured sparkling smaken citroen-komkommer, tangerine-citroengras en limoenmunt) worden in glas geleverd.

Voss Water Flavors

Exceptioneel  zuiver Artesisch water uit Noorwegen.
Probeer ook de Voss Flavored Sparkling varianten:
Waaronder Lime-Mint oftewel: de Skinny Mojito