Tapbier

Een biertje uit de tap smaakt anders dan bier uit een fles. Het proeft fris en vers en de ambiance van een café zorgt natuurlijk voor de finishing touch.

Gewone en bijzondere dranken

Wij helpen u bij het samenstellen en op peil houden van een assortiment dat past bij de smaak en stijl van uw bedrijf.

Voor ieder een passende wijn

De beste wijnen accentueren de schoonheid van uw gerechten, de beste arrangementen onderstrepen dat.

Wij delen onze kennis

Graag delen wij onze kennis over de hipste cocktails, beste wijnen en bieren en de meest bijzondere ‘special editions’.

Bijzonder tapbier

Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere drankjes. En ook qua tapbieren is onze collectie ruim en uitgebreid. De manier van tappen maakt een wereld van verschil. Wij adviseren u graag over de beste manier en biersoorten, zodat u het beste uit uw tap haalt. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en als er een special edition op de markt komt, dan is die via ons altijd leverbaar.

Warsteiner

Warsteiner heeft een zacht frisse smaak, die een beetje bitter is, maar die niet blijft hangen. Dit bier wordt al sinds 1753 gebrouwen in het natuur-rijke plaatsje Warstein in het Duitse Sauerland. De Warsteiner Brauerei is een van de grootste bierbrouwers van Duitsland en is dan ook volop in ontwikkeling en experimenteert met de nieuwste technieken. Het tapbier van Warsteiner is uniek, doordat deze Duitse bierbrouwer een unieke tapmethode heeft ontwikkeld. Daarmee krijgen uw klanten heerlijk, fris bier en haalt u meer bier uit een fust.

Special Editions

Ook voor special editions van tapbieren bent u bij UNIK Wijnhuis en Drankengroothandel aan het juiste adres. Wij kopen altijd een mooie voorraad in van de bijzonder brouwsels en die leveren we graag aan u. Zo heeft u altijd iets bijzonders in huis om uw klanten aan te bieden.

Brouwerijen uitgelicht

De bijzondere Texelse bieren van de Texelse bierbrouwerij worden sinds 1999 gebrouwen met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Deze speciaalbieren worden gemaakt met duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf. Ook de hop en een giststam zijn alleen op Texel te vinden. Daardoor zijn alle speciaalbieren een puur product van Texel.

De Grutte Pier Brouwerij is in 2015 in Leeuwarden opgericht. Het assortiment bestaat op dit moment uit 7 smakelijke speciaalbieren met elk een uniek, smakelijk aroma en specifieke bitterheid van mouten en hoppen. Het bedrijf wil graag vertellen waarom het drinken van goed bier zo belangrijk is, en dat verhaal proef je in elk glas van dit heerlijke speciaalbier.

De bijzondere bieren van Jopen worden in Haarlem gebrouwen op basis van een oude traditie, die nieuw leven is ingeblazen. Er zijn vele varianten van dit speciaalbier op de markt, waarbij traditie en innovatie elkaar treffen. Voor deze hoogwaardige bieren worden de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beste ingrediënten gebruikt. Ieder bier heeft een eigen, bijzonder verhaal en dat proef je.

Gouden Carolus is een speciaalbier met hoge gisting dat sinds het eind van de 19e eeuw wordt gebrouwen in de Belgische stad Mechelen. Van Gouden Carolus zijn vijf heerlijke basisvarianten verkrijgbaar en drie bijzondere speciaalbieren onder de naam Gouden Carolus Carolus Cuvee van de Keizer. Ze worden gemaakt met rijpe gerst en de fijnste hoppen. Daardoor wordt het pure aroma van de ingrediënten zo goed mogelijk behouden.

La Chouffe is een Belgisch blond bier met hoge gisting en een alcoholpercentage van 8%. Het wordt sinds 1982 gebrouwen in taverne Brasserie d’Achouffe. Sinds 2006 is de brouwerij van Duvel Moortgat de producent van de speciaalbieren van La Chouffe. Dit bier valt op door de bijzondere vormgeving van de flesjes en is in verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar.

Sinds 1994 brouwt de Schelde Brouwerij smakelijke speciaalbieren die inmiddels worden geproduceerd in het Belgische Hoogstraten. Dit Belgische bier met Hollandse wortels wordt gebrouwen met het gevoel van toen en de smaak van nu. Schelde bier wordt gemaakt met natuurlijke grondstoffen. Het wordt niet gefilterd en gepasteuriseerd en gist na in de fles. Dat zorgt voor een zo puur mogelijk resultaat.